Storlek

Boden är ursprungligen anpassad att fungera som shelter för avancerad telekomutrustning. För att bättre utnyttja de generösa regler för friggebodar som finns i Sverige har vi tagit fram en modell som är 15 kvm stor. Detta ger generöst med plats för verktyg, snickarbänkar, soffgrupper, skrivbord, mängder av pryttlar för förvaring eller annat som boden används för. I och med dess storlek krävs inget byggnadslov för att sätta upp arbetsboden.

Material

Boden tillverkas av plåtpaneler som nitas ihop. Den isoleras med ett xx mm tjockt lager av isolering. Vår standardfärg är aluminium men det finns även andra alternativ (se mer under alternativa lösningar eller kontakta oss för frågor om tillgänglighet). Vi monterar en ståldörr för stöldsäkerhet och det finns möjlighet att lägga till en gallerdörr. Golvet består av laminatgolv som ser ut som parkettgolv. Detta för att få både ett snyggt utseende och ett slitstarkt och funktionellt golv som våra kunder behöver. Boden ställs upp på 8 st betongblock.

Utseende

För att bättre se hur boden ser ut titta på våra bilder. Allt eftersom vi säljer bodar kommer vi fotografera fler så att ni får bättre möjligheter att se hur det kan se ut just hos er. Om ni funderar över hur ni kan använda vår bod, titta närmare på vårt avsnitt om användningsområden. Dörren monteras i kortänden för att på bästa sätt utnyttja utrymmet inne i arbetsboden. Detta gör även att det är lätt att modifiera detta till ett garage eller en carport.

Tillverkning

Boden tillverkas i en fabrik i Ukraina. Därifrån fraktas den med långtradare till Lysekil där vi monterar boden och ser till att den uppfyller de krav vi har på den. Vi har lång erfarenhet av våra leverantörer från Ukraina och har själva anknytning till dem. Boden är tillverkad i tusentals exemplar redan och har fungerat bra som skydd åt den värdefulla utrustningen som telekommarknaden kräver. Från Lysekil fraktas sedan boden med kranbil till kunden där den ställs upp på betongblock.

Pris

Vi vet att våra konkurrenter oftast inte skriver ut sina priser utan ber att få skicka offerter. Vi är så pass säkra på att vi har ett bra pris för en bra produkt så vi ser inga problem med att skriva ut det. I priset ingår allt utom leverans från Lysekil till den plats ni önskar montera boden och visas exklusive moms.

Alternativa lösningar

För tillfället finns det bara möjlighet att beställa vår grundmodell. Inom kort räknar vi dock med att kunna erbjuda flera olika lösningar och modifieringar för den som önskar. Detta för att ännu bättre hitta en lösning som fungerar för just era användningsområden och behov.

Färgval

Du kan välja mellan två olika färger på din bod. Dels en i den ursprungliga aluminiumfärgen eller en med vit färg som mer påminner om vitmålat trä.

Solceller på  taket

Simontex AB som monterar och tillverkar dessa bodar tillverkar även solceller vilket gör att vi kan ta fram ett bra paketpris för den som önskar få sin bod självförsörjande. Du kan välja mellan att ha en eller två solceller på taket. Om du har två st har du även möjlighet att få converter till 220 V inkopplat samt LED-belysning för bra ljus och låg förbrukning. Med en solcell ansluter du detta bäst till ett bilbatteri.

Värme / aircondition

Vi har möjlighet att installera värme eller aircondition i din bod om du så önskar till förmånliga priser.

Fönster

Vår grundbod har inga fönster installerade. Detta då huvudanvändningsområdet i vår värld är att ha detta just som en arbetsbod. Att då ha fönster där man kanske vill ställa en svarv kan bara vara irriterande. För den som vill utnyttja boden mer som kontorsmodul eller tillfällig bostad förstår vi att man kan önska fönster och detta är därför ett tillval.

Förberedd för el

Då vi vill att vår grundmodell ska vara så enkel och billig som möjligt kommer den som ett rent skal. Därför är det inte heller förberett för el. Vi kan om så önskas lägga till detta när ni köper. Gör ni detta sätter vi även in lysrörsarmaturer och en trefaskontakt med säkringsbox.

Plåtgolv

Även om vårt originalgolv i laminat är stryktåligt förstår vi att vissa kunder har behov av ännu bättre saker för att slippa oroa sig om man använder svets eller liknande verktyg. Det finns därför möjlighet att installera ett plåtgolv istället.

Mer information: Specifikationer för SIMONTEX bod